Cégünkről

A Pomucz Testvérek Kft-t egy testvérpár, Pomucz István és Pomucz Tamás alapították feleségeikkel 1990-ben. Kezdetben cégünk fő tevékenysége a vitorlázáshoz kapcsolódó alkatrészek forgalmazásából, illetve terminálozásból állt.

Idővel folyamatosan bővültek szolgáltatásaink, vitorlás hajókat vásároltunk, melyeket bérbe adtunk, elindultak a kedvtelési kishajós vizsgára felkészítő tanfolyamaink és gyermek vitorlás táborokat szerveztünk a nyári szünetekben. Közben megújult a vitorlás bolt is, mely jelenlegi helyére költözött.

Ma már a tanfolyamok mellett, tréningeket és versenyiskolás foglalkozásokat, illetve tematikus balatoni gyakorló túrákat szervezünk. Hajóflottánk az évek során folyamatosan bővült, illetve az elmúlt években több hajónk is teljes felújításon esett át. A fentiek mellett cégünk – István révén – Torqeedo villanymotorok szervízelésével is foglalkozik.

A vitorlás boltot jelenleg István felesége, Zsuzsa vezeti, az oktatáshoz és hajóbérléshez kapcsolódó feladatokat pedig – Tamás halála óta – Tamás fia, Máté irányítja, aki mellett több évtizedes tapasztalattal rendelkező oktatói stáb áll.